وثيقة

Optimizing production of heat stressed broilers.

مؤلف
الناشر
Sultan Qaboos university
ميلادي
1996
اللغة
الأنجليزية
الملخص الإنجليزي
Broiler chickens are highly susceptible to heat stress during the time at which their growth rates ought to be highest. In order to overcome the deleterious effects of heat stress, consideration has to be given to ways in which the heat production of the bird and its ability to dissipate heat are brought into balance whilst still permitting the birds to eat and grow rapidly. Methods for adjusting this balance include changes in the micro environment of the birds, alterations to heat output by variations in the timing, quantity and quality of food and enabling the bird to maximise its use of fluids for evaporative cooling.
ISSN
2410-1079
zcustom_txt_2
Teeter, R. G. (1996). Optimizing production of heat stressed broilers. Journal of the College of Arts and Social Sciences, 1 (1), 129-137.
الملخص العربي
للدجاج اللاحم قابلية عالية للإجهاد الحراري خلال الفترات التي يكون فيها معدل نموه في أقصاه. لكي يمكن تلافي الآثار المترتبة على الإجهاد الحراري يجب الاهتمام بالطرق التي يمكن بها موازنة الإنتاج الحراري للطائر مع قدرته على التخلص من الحرارة الزائدة في الوقت الذي ما يزال فيه الطائر قادرا على الأكل والنمو السريع. الطرق التي يمكن بها عمل هذا التوازن تتضمن تغييرات في البيئة الدقيقة للطائر وإحداث تعديلات في الحرارة المنبعثة بتغييرات في التوقيت، وكمية الغذاء ونوعيته مع تمكين الطائر من الوصول إلى الحد الأقصى لاستعمال سوائل الجسم للتبريد.
قالب العنصر
مقالات الدوريات

مواد أخرى لنفس الموضوع

مقالات الدوريات
6
0
Alström, Per.
Oxford University Press.
2021-04-06
مقالات الدوريات
1
0
Palmer, D. K.
Sultan Qaboos university
2000
مقالات الدوريات
1
0
Kadim, Isam T.
جامعة السلطان قابوس. كلية العلوم الزراعية والبحرية
2013
مقالات الدوريات
0
0
Ramadan, Ramadan O.
جامعة السلطان قابوس. كلية العلوم الزراعية والبحرية
2013
مقالات الدوريات
0
0
Al-Busaidi, Rashid M.
جامعة السلطان قابوس. كلية العلوم الزراعية والبحرية
2013
مقالات الدوريات
0
0
Armstrong, D. V.
Sultan Qaboos university
1996