وثيقة
Optimizing production of heat stressed broilers.
الناشر
Sultan Qaboos university
ميلادي
1996
اللغة
الأنجليزية
الملخص الإنجليزي
Broiler chickens are highly susceptible to heat stress during the time at which their growth rates ought to be highest. In order to overcome the deleterious effects of heat stress, consideration has to be given to ways in which the heat production of the bird and its ability to dissipate heat are brought into balance whilst still permitting the birds to eat and grow rapidly. Methods for adjusting this balance include changes in the micro environment of the birds, alterations to heat output by variations in the timing, quantity and quality of food and enabling the bird to maximise its use of fluids for evaporative cooling.
المجموعة
ISSN
2410-1079
URL المصدر
zcustom_txt_2
Teeter, R. G. (1996). Optimizing production of heat stressed broilers. Journal of the College of Arts and Social Sciences, 1 (1), 129-137.
الملخص العربي
للدجاج اللاحم قابلية عالية للإجهاد الحراري خلال الفترات التي يكون فيها معدل نموه في أقصاه. لكي يمكن تلافي الآثار المترتبة على الإجهاد الحراري يجب الاهتمام بالطرق التي يمكن بها موازنة الإنتاج الحراري للطائر مع قدرته على التخلص من الحرارة الزائدة في الوقت الذي ما يزال فيه الطائر قادرا على الأكل والنمو السريع. الطرق التي يمكن بها عمل هذا التوازن تتضمن تغييرات في البيئة الدقيقة للطائر وإحداث تعديلات في الحرارة المنبعثة بتغييرات في التوقيت، وكمية الغذاء ونوعيته مع تمكين الطائر من الوصول إلى الحد الأقصى لاستعمال سوائل الجسم للتبريد.
قالب العنصر
مقالات الدوريات